Förnya ditt P-tillstånd för 2020 innan den 15 januari

Den 31 december löper era nuvarande P-tillstånd för boende- och företagsparkering för 2019 ut och det är därför viktigt att ni går in på parkera.se och förnyar dessa. Om P-tillståndet inte förnyas, riskerar ni att få kontrollavgift. Om ni tidigare köpt tillstånd via parkera.se, men glömt bort ert P-tillstånds-ID, så kan ni hitta ditt P-tillstånds-ID på ert tidigare kvitto under ”Historik” på ”Mina sidor” på Parkera.se.

Viktigt att ni förnyar före 15 januari 2020 för att inte riskera kontrollavgift.

Om ni redan förnyat ert tillstånd för 2020 kan ni bortse detta meddelande.

Läs mer här

Brandsäkerhet

Styrelsen vill åter igen påminna om att trapphusen är en utrymningsväg ifall det skulle inträffa en brand. Därför måste trapphusen alltid hållas fritt från föremål som tex barnvagnar, leksaker, plastbackar etc.

Styrelsen är ytterst ansvariga ifall en brand skulle inträffa så vi uppskattar om ni flyttar det som finns i trapphusen omgående.

Ni kan läsa mer angående brandsäkerhet här.

 

Brandvarnare!

Har du fungerande brandvarnare? I dessa jultider kan det vara bra att vi alla gör en översyn.

 

Sopor och sortering inför jul

Under julen då det är mycket mer sopor och matavfall behöver vi vara extra noga med vad vi slänger för att allt ska få plats. Vi ber också alla i första hand lägga matavfall i de kärl som står närmast ventilen (så slipper vi dålig lukt).

Presentpapper: Sorteras som pappersförpackningar – lämnas vid återvinningen.
Presentsnören: Lägger du i soppåsen för brännbart hushållsavfall.
Frigolit: Sorteras som plastförpackningar, – lämnas vid återvinningen.
Wellpapp: Sorteras som pappersförpackningar – lämnas vid återvinningen.

 

Julgransinsamling 

När granen barrat klart hemma efter jul så hjälper Nacka Kommun dig att bli av med din julgran. Lördag 11 januari och söndag 12 januari klockan 11-17 har de containrar för julgransinsamling uppställda på olika platser i kommunen.

Psst: Visste du att de insamlade granarna flisas och går till förbränning för utvinning av energi? Energin ger fjärrvärme. En full container med julgranar motsvarar den energi som krävs för att värma en normalstor villa i cirka 2 månader.

Läs mer här

 

En riktigt God jul och Gott Nytt År önskar Brf Fyrens styrelse!
Linus, Nina, Åsa, Mikael, Josefin, Erik, Magdalena