Avlopp

Visa kärlek till våra avlopp

I BRF Fyren har vi mycket känsliga avlopp och vi behöver därför vara extra noga med dem. Våra röda radhus och de vita husen på piren har ett ännu känsligare system. Allt avlopp förs vidare av pumpar som ligger inbyggda i piren, i dessa fastnar t ex hushållspapper, vilket medför att de slutar att fungera. De måste då bytas ut och renoveras vilket vi medlemmar själva får bekosta via månadsavgiften.

Det vanligaste problemet med våra köksavlopp är att det är dåligt fall. När man snålar på vattnet och småspolar blir det inget flöde som tar med småpartiklar ut i den stora avloppsstammen. De sjunker till botten i röret och samlas där tills det till slut blir stopp.

Ett råd till oss alla är att fylla diskhon full en gång i månaden och sen dra ur proppen, då följer småpartiklarna förhoppningsvis med ut!

Fett och olja stelnar när det kommer ut i det kalla avloppssystemet. Det ska därför ALDRIG hällas ut i avloppet. Häll det istället i en gammal plastburk med lock och kasta.

I toalettstolen slänger vi absolut inget annat än toalettpapper. Toapapper löses upp i vatten, till skillnad från de flesta andra typer av hushållspapper och servetter. De är våtstarka och riskerar att fastna i rören. Släng därför inte heller tops eller t ex rengöringsspads.