Städdagen – vi ses på lördag!

På lördag den 13 april kl 10-12 städar vi och gör fint på gårdar och i gemensamma utrymmen. Vi förväntar oss en person från varje lägenhet.
Som vanligt gör vi en rensning i förråden och påminner om att bara cyklar som används ska förvaras där. Leksaker, pulkor och annat förvaras i egna förråd.
För att vi ska få mer plats i förråden för cyklar och vagnar som används, kommer vi innan städdagen att märka trasiga cyklar och annat som inte ska stå i förråden med röd/vita plastband. Grejorna tas bort på städdagen om ingen gör anspråk på dem.
Korvgrillning efter städningen. Vi ses ovanför trappan till piren kl 10 varmt välkommen!

Bättre sug i köksfläkten – enkel fixa-själv-instruktion

Vi har tagit fram en instruktion för hur vi alla kan få en bättre funktion på spisfläkten. Instruktionen kommer att delas ut i allas postfack och ligger på vår hemsida. Det är viktigt att alla gör detta eftersom våra fläktar/utsug hänger ihop. Vi hoppas den enkla fixa-själv-instruktionen ska ge bra resultat!

För din säkerhet: inga saker i trapphusen

Brandsäkerheten går först! För att säkra brandskyddet och hålla utrymningsvägar fria får vi inte förvara något i trapphusen. En cykel, barnvagn eller annat kan försvåra en utrymning om det börjar brinna i ditt hus och om räddningspersonal behöver komma fram. Trapphusen måste därför alltid hållas fria från föremål.
Här hittar du info om vad du ska göra om det börjar brinna och tips för att förebygga brand.

Hus och bryggor på pålar i vattnet

Samfälligheten och de BRF:er som har hus och bryggor i vattnet kommer att göra en gemensam besiktning av pålar och fästen under maj månad. Detta görs av dykare som ett led i löpande översyn och underhåll av hus och bryggor i Järla Sjö.

Farthinder på Vackra Kullans väg

Äntligen får vi ett farthinder på Vackra Kullans Väg vid Herrgårdsparken. Efterlängtat då många bilar kör alldeles för fort där! Tack till familjen Trahn som har drivit detta med Samfälligheten.